header

Ny logo 300dpi

ÅRETS MEST PROFESJONELLE LANDBRUKSMESSE

Agroteknikk- Agrovisjon- Agrisjå 

Utstillingen er i år Agrovisjons største med hele 20.000 m2 utstillingsareal! Les også om faglige arrangement som du kan ta del på og våre sosiale arrangement. Det vil blant annet være livdyrauksjon og ponniridning under årets Agrovisjon. Til konferansen kommer blant annet leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes og administrerende direktør i landbruksdirektoratet Jørn Rolfsen med flere.

 


STAVANGER FORUM: 28.-30. OKTOBER 2016

Åpningstider for utstillingen

Fredag 09.00-18.00
Lørdag 09.00-18.00
Søndag 09.00-16.00

Billettpris: kr 200 (gir adgang alle dager)
Barn under 15 år i følge med voksne: Gratis


Det var 4970 besøkende søndag 30. oktober. Med dette har det vært totalt 14 670 besøkende under årets messe og besøksrekord!!

 


Håper på 15.000 på landbruksmesse

Ei av landets største landbruksmesser, Agrovisjon, utvidar i helga utstillinga frå 8000 til 20.000 kvadratmeter. Dei melder om stor pågang og investeringsvilje. Les hele artikkelen i Nationen

omtale-nasjonen


Fyrte opp traktoren på Forum

Det har vært en gigantisk landbruksmesse på Stavanger Forum i helgen. Der fyrte Odd Terje Friestad opp den gigantiske motoren på traktoren sin. Les hele artikkelen i Rogalands Avis

omtale

Det er ponnyridning i regi av Øksnevad vgs. søndag 30. oktober fra kl 10.00-16.00 i telt mellom hall E og J.

ponnyridning


 Vinnerene av årets nyheter

arets-nyhet-2

Tine Rådgivning: Tine Mjølkeøkonomi fikk prisen Årets nyhet innen Rådgivning. Juryen er begeistra for en framtidsretta nyhet som handler om å tydeliggjøre sammenhengen mellom produksjon og økonomi. Tine mjølkerådgivning gir muligheter for melkebonden til å definere sin egen referansegruppe, og å måle egne nøkkeltall, kostnader og resultater mot denne gruppen. Enkle verktøy som bidrar til oversikt og kontroll over egen produksjon er definitivt av de gode.

arets-nyhet-3

Vinner av årets nyhet innen teknikk ble Felleskjøpet Rogaland Agder med sin batteridrevne kompaktlaster, avant e6. Nyheten er fremtidsretta og miljøvennlig. Landbruket må forholde seg til krav om redusert forbruk av fossil energi. Den grønne kategorivinneren fra Avant er et synlig og praktisk skritt i rett retning.

Juryen vil også gi hederlig omtale til Felleskjøpet Rogaland Agder og Eiksenteret sine nye traktorserier, John Deere 5 R og MF 4700. Dette er effektive traktorer med lav vekt og teknisk gode løsninger, tilpassa et landbruk med mindre eller mellomstore bruk på Sørvestlandet. Hederlig omtale gis også til Felleskjøpet Rogaland Agder med Kverneland sin nye 2500S-I Plough. Denne modellen har tatt i bruk den nyeste teknologien. Her kan alt styres med noen enkle tastetrykk fra traktorsetet via ISOBUS og plogserien er blant annet utstyrt med GPS- korrigering av pløyebredden.

 

atets-nyhet-1

Nyhetsvinner innen kategorien driftsmidler ble Traktorpikene AS: Arbeidsklær til gravide. Her er det snakk om arbeidsklær med god passform til kvinner. Dette er et produkt som har manglet på markedet. Det er all grunn til å gi honnør og applaus til alle kvinner i norsk landbruk og til Traktorpikene AS.

Banketten lørdag 29. oktober

Det var god stemning på banketten i går! Vinneren av IBU- prisen var klostergården. Vinner av årets nyhet innen driftsmidler ble traktorpikene med arbeidsklær for gravide, årets nyhet teknikk ble Felleskjøpet Rogaland Agder med sin batteridrevne kompaktlaster avant 6 og vinner av årets nyhet innen rådgivning ble tine rådgivning med tine mjølkeøkonomikloster

Årets Bedriftsutviklingspris i Landbruket gikk til Klostergarden v Inger Lise & Anders Schanche Rettedal. Men sitt ektefølte engasjement og respekt for sitt virke har vinneren klart å forvalte sin aktivitet på en måte som både hensyntar tradisjon, miljø og behovet for innovasjon.  Samtidig som de evner å se hvilke grep som må tas for å lykkes å må et marked og dermed nå sine forbrukere.Vinneren har vært modig i sine investering og kan vise til gode omsetningstall på en gard som er i stadig utvikling.Ikke bare har vinneren fokus på sitt eget virke, men sikrer også at deres aktivitet gir merverdi for mange av dere kollega i nærområdet, og jobber stadig videre med og å utvide næringsaktiviteter utover ordinær gårdsdrift ved å legge til tilleggs dimensjoner som øker attraktiviteten til en allerede godt besøkt turistperle.

 

vinnere

Vinnerene av årets nyheter

Banketten under agrovisjon 2016 ble åpnet med mannskoret VSOP og konferansier Tordis Eline Ødemotland ledet oss gjennom kvelden på en glimrende måte. Det var fantastisk humor fra Torulv Time og musikk fra J.R Harklekin.

banketten

Mannskoret VSOP

konferansier

konferansier Tordis Eline Ødemotland

bankett

Torulv Time


Det var hele 6500 besøkende på messa lørdag 29. oktober!!

messa-3


Det var hele 56 påmeldte på årets unge bønder-kurs som ble avholdt på alstor hotell i forbindelse med Agrovisjon 2016. Kurset er et samarbeide mellom Rogaland Bondelag og Samarbeidsrådet for landbruksorganisasjonane i Rogaland

unge-bonder


Rundt 70 personer frant veien til “å elska ein bonde” som var et samarbeid mellom KUN, familievernskontoret og Rogaland Bondelag

a-elske-ein-bonde


Det ble arrangert livdyrauksjon i regi av Norsk Limousin i dag. Auksjonist var Håkon Marius Kvæken.

livdyrauksjon8

livdyrauksjon-2 livdyrauksjon-3 livdyrauksjon

Solgt for 85 000 kr


Noen bilder fra messa i dag. Det har vært mye folk og god stemning. Det var 3200 besøkende på messa fredag 28. oktober.

messa-2  messa-4 messa-5 messa-6 messa


Åpningskonferansen for Agrovisjon 2016 med optimisme for Rogalandslandbruket.

konferansen-3konferansen-2 konferansen konferansen-7konferansen-4 konferansen-5

Messa er åpen! Velkommen til Agrovisjon 2016!

agrovisjon-4

agrovisjon-2


Vi er godt i gang med rigginga til årets messe og ser frem til ei spennende helg!

rigging-2rigging-3rigging


Det blir livdyrauksjon i regi av Norsk Limousin, lørdag 29. oktober fra kl. 12.00 med besiktigelse av dyra fra kl. 10.00 samme dag. Auksjonist blir Håkon Marius Kvæken og auksjonen finner sted i telt mellom hall E og J.  Auksjonskatalogen for livdyrauksjonen finner du her.

Det vil også være ponnyridning i regi av Øksnevad vgs. søndag 30. oktober fra kl 10.00-16.00 på samme sted.

 livdyauksjon-3


Bankett lørdag 29. oktober kl. 19.30

Clarion Energy Hotell, Stavanger

Pris: 650 kr. For dette får du 3 rettes middag, underholdning og musikk. For påmelding: Kontonummer: 3201 57 39508. Merk innbetaling med ditt navn + eventuelt antall personer i tillegg til deg selv. Dersom du har spesielle ønsker om bordplassering eller allergier ber vi deg skrive en mail om dette til post@agrovisjon.no Les mer om festmiddagen her.

Påmeldingsfrist 21.oktober 2016


Bondepub fredag 28. oktober kl.19.00

Clarion Energy Hotell, Stavanger

Gratis inngang.

Silo & Saft spiller til dans og det blir salg av enkle retter (pølser og wraps)

Les mer om bondepuben her


Omtale hos Traktor

Sjeldent skue på Agrovisjon- MF 1150 kåret til Sør- og Vestlandets flotteste traktor. I samarbeid med arrangørene har Traktor i høst arrangert en konkurranse for å kåre «Sør- og Vestlandets flotteste traktor», der den store gulrota er å få stille ut traktoren til allmenn beskuelse i messehallen på Agrovisjon. Nå er vinneren kåra: Johannes Eides Massey Ferguson 1150 fra 1972.

traktor


Omtale hos Bedre gardsdrift

Gjør klar for Agrovisjon; 28. – 30. oktober arrangeres Agrovisjon i Stavanger. Messa blir den største siden oppstarten i 2007, med 20 dekar utstillingsareal.

agrovisjon-bedre-garddrift

 

 


 

 

Omtale hos Bondevennen:

“– Målet med Agrovisjon er blant annet å gi en faglig- og teknologisk oppdatering av jordbruket. Vi har utvidet messeområdet med 25 prosent. Per dato har vi selt utstillingsplass tilsvarende 8.000 m2.”

bondevennen


Omtale hos Norsk Landbruk:

“Vi håper at mange vil benytte anledningen til å besøke landbruksfylket Rogaland. Det er lett å komme hit. Fra flyplassen er det lett med transport til Stavanger Forum, og vi har busser som vil gå i skytteltrafikk fra jernbanestasjonen.”

norsk landbruk


Vår hovedsponsorSRbank_logo

 

 

Andre sponsorer

fatland-logo                                           logo_fkra_2lines_rgbnortura