Om Agrovisjon

Rogalands landbruket inviterer bønder og andre med tilknytning til landbruket til årets arrangement: AgroVisjon 2016.  Arrangementet er i Stavanger Forum mellom Sola flyplass og byen. Korte avstander, gode og prisgunstig hotellmuligheter i 5-10 min gang avstand fra messehallene.  Sosialt program om kveldene og faglig konferanseprogram under åpningen.

Agrovisjon er en møteplass som bidrar til faglig og teknologisk oppdatering av jordbruket. Det vil være både utstilling, konferanse og kurs. Landbruksmessa er også en sosial arena med festmiddag og bondepub. Messa har  blitt arrangert hvert 3. år siden 2007 i Stavanger Forum og i 2013 var det 8161 besøkende på messa. Agrovisjon 2016 vil bli avholdt 28.-30. oktober. Det nye for Agrovisjon 2016 er at forholdene ligger bedre til rette for en landbruksutstilling enn de har gjort tidligere. Agrovisjon får for første gang ta i bruk den nye profesjonelle utstillingshallen på 4 700 kvadratmeter i tillegg til de tidligere brukte hallene. Årets messe er det største noensinne med over 20.000 m2 utstillingsareal. Utstillingsgjestene får gunstige priser på Clarion Hotel Energy som ligger like ved messeområdet og det er satt opp ekstra busser fra byterminalen til Stavanger Forum.

Agrovisjon ble organisert som et samvirkeselskap i 2012 med Felleskjøpet Rogaland Agder, Prima gruppen AS, Bryne Landbruksservice og Samarbeidsrådet for landbruksorganisasjonane i Rogaland som eiere. I 2014 kom også Fatland Jæren, Rogaland Landbruksselskap, Nortura SA og Norges Bondelag inn som andelseiere. I 2015 ble også Sparebank 1, SR-bank andelseier i selskapet.

sanden 4Vinner av årets beste stand i 2013 var et samarbeide mellom Jæren Young Cowboys og Bygdeungdomslaget. Foto: Marianne O. Bø